Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

Dětský rybářský závod BAMBI

Ostatní závody - Články

splavek-novylogo-seidl---Barva

ryba-de

„Tak co kluci, jaké máte pocity?“ ptá se Emil. „ Za mě super, co ty Domíno“ odpovídám. „ Já si myslím, že všechno běží parádně, mám z toho dobrý pocit“ zakončuje naše optimisticky zalité klábosení Domíno. Je 21. května a my máme zrovna přestávku mezi jednotlivými koly dětských rybářských závodů, které pořádáme.

Nápad pořádat tyto závody přišel ze strany pana Musila, ředitele domu dětí a mládeže v Táboře. Já, Emil a pan Musil jsme se sešli u nás na terase a vše pěkně probrali. „Pravidla a průběh závodů bude čistě ve vaší režii. Jsme schopni vám pomoci s propagací, přivezeme občerstvení pro váš celý tým pořadatelů a dodáme rybářské trofeje pro nejlepší rybáře a rybářky.“ Tak zněla slova toho nejpovolanějšího z táborského DDM. Měli jsme radost, závod můžeme udělat podle svých pravidel. Kdo zná Emila Peška, ví, že si s ním jde opravdu pěkně pokecat a leccos vyřešit a vymyslet. No a nejinak tomu bylo po schůzce s Josefem Musilem. Jak jsme tak povídali, dostali jsme podle mě opravdu dobrý nápad. Otevřeme na příští školní rok feedrový kroužek v Plané nad Lužnicí. V týdnu před závodem jsme ještě s městem dojednali případnou finanční a materiální pomoc. Jak to vůbec souvisí se závodem? Hned jsme vymysleli, jak to všechno spojíme: na závodě vyhlásíme samostatnou kategorii feeder a oficiálně i neoficiálně budeme během celého rybářského klání feedrový kroužek, respektive celkový feedrový rybolov prezentovat.

V sobotu, v den závodu se scházíme u pomalu probouzející se řeky Lužnice hodinu před oficiální prezentací, abychom měli dostatek času vše v klidu připravit. Celý náš pořadatelský tým čítá 6 nadšenců, Já , Emil Pešek, Dominik Dvořák, (celý FT Lužnice), Jarda Doležal z Jihočeské Feeder ligy a, můj kamarád Tomáš Kotaška. A samozřejmě moje Vendulka, která měla na starosti občerstvovací stánek s názvem První pomoc pro hladové. Příprava na místě před závodem obnášela vytyčení závodní tratě na jednotlivá místa a postavení hlavního stanu. V něm jsme my, pořadatelé měli zázemí a samozřejmě zde byl již od začátku občerstvovací stánek.

 0033

Ti nejúspěšnější (někde se nám ztratil Dan Hoke)

Jakmile jsme měli vše připraveno, nezbývalo jen čekat kolik z 20 dopředu přihlášených mladých rybářů nakonec dorazí. K naší velké radosti a překvapení dorazili naprosto všichni a včas! Proto jsme přesně podle propozic mohli v 7:45 oficiálně závody zahájit poděkováním místní organizaci za zapůjčení závodního úseku řeky. Pak jsme konečně přešli k losování míst, které měli malý i větší závodníci v obou dvouhodinových kolech. Dětem, tedy abych se starší kategorie nedotkl, tak spíše mládeži, jsme dali dostatečný čas na přípravu a přesně v 9 hodin Plánského času byl závod zahájen. Už po půlhodině bylo jasné, že na žádné velké braní to nevypadá. Jen jedné ze tří startujících děvčat to bralo hned od začátku. Zuzana Dvořáková z Veselí n. Lužnicí chytala na bič. Pro lajky jedná se o prut bez navijáku, se kterým se loví na splávek. Zuzka dávala na háček masné červy a chytala kousek od břehu jednu ouklej za druhou. Ostatní rybáři a rybářky, lovící především na feeder, měli záběrů méně. I když ne všem se dařilo podle jejich představ, nikdo nic nevzdal a každý se snažil ještě ulovit nějakou tu rybku před signálem ukončujícím první kolo.

0032

Společné foto

Hodinovou pauzu řešil každý po svém. Někdo se občerstvoval u našeho stánku, ti blíže bydlící odjeli domů na oběd a jiní jen odpočívali na sluníčku a kochali se krásnou přírodou naší milované Lužnice.

My pořadatelé jsme spokojeně „klábosili a jedli jeden párek za druhým.

Druhé kolo braly ryby podobně. Někomu lépe, jiným bohužel ne. Musím říct, že bylo krásné sdílet s dětmi radost z jejich úlovků, neboť jako jeden z rozhodčích jsem měřil a zapisoval dětem ryby do jejich úlovkových karet. Všechny ryby si mladí závodníci po změření pustili zpět do rodného živlu. Celý závod skončil na minutu přesně v 15:00. Vendulka měla radost, protože během chvíle, kdy jsme počítali výsledky, netrpělivě čekající závodníci snědli všechny naše zásoby párků v rohlíku.

0022

Vítězka kat. do 13-ti let Zuzka Dvořáková

0031

vítěz kat. do 18-ti let, kat. Feeder a největší ryba - Honza Řezáč ml.

0004

V kategorii Feeder se mezi staršími závodníky prosadili i dvě děvčata, Nikola Pešková (2. místo)

0010

a Pavlína Štenclová (5. místo)

 

Ještě před vyhlášením jsem ještě jednou řekl podrobnosti o chystaném rybářském kroužku a také rozdal propagační letáčky.

„Nezbývá než vyhlásit ty nejúspěšnější z vás“ začal Emil vyhlašování. „Vlastně ne, začneme od těch méně úspěšných, protože díky našim věrným sponzorům máme drobné ceny pro všechny……………….
A máme tu stupně vítězů v kategorii do 13 let. Třetí místo, plaňák František Papež, druhé místo naše Nikča Pešková a na prvním místě se umístila slečna Zuzka Dvořáková, gratulujeme.“

Starší katgorii do 18 let s přehledem vyhrál Honza Řezáč z Brandýsa nad Labem, který také chytil největší rybu závodu. Na druhém místě se umístil opět Jan, tentokráte Nový (z Tábora) a třetí byl Daniel Hoke z Prahy.

Pro nás závodníky ve feedru byl samozřejmě stěžejní disciplínou feeder. Tuto kategorii, jak jinak vyhrál Jan Řezáč. Honza už od začátku letošní sezony chytá v parádní formě. Druhé místo si vychytala Emilova dcera, Nikola Pešková a na třetím místě se umístil Honza Nový.

„Všem vám děkujeme za účast a perfektní průběh závodů a doufáme, že příští rok opět dorazíte.“

0016

0017

0019

Přemýšlel jsem, jestli by šel udělat závěr článku, ve kterém se vždy děkuje sponzorům, trošku originálnější. Bohužel jsem na nic nepřišel. Prostě a jednoduše mi nezbývá, než z celého srdce poděkovat našim věrným sponzorům, především firmě Splávek.cz a Rybářským potřebám Ráj rybářů (Jan Seidl). Pan Schwedt ze splávku.cz daroval skvělé ceny pro všechny feedraře (včetně prutu, profi podběrákové hlavy a ručky). Síť rybářských potřeb Jan Seidl dodala ceny pro dětskou kategorii a pro vyhlášení největší chycené ryby (naviják a spoustu krmení). Dalším sponzorem, kterému patří obrovské dík, byl náš soupeř ve feederovém závodění ale zároveň kamarád Radek Křenek (rybářské potřeby Ryba.cz).

 

Ještě opravdu poslední dík všem rybářům a rybářkám za perfektní závody a pevně věřím, že příští rok Vás bude u nás v Plané na naší krásné Lužnici chytat ještě víc.

 

S přáním krásných chvil u vody nebo v kruhu svých blízkých přeje Petr Šimánek (Šimi).

 

PS: Nemohu si odpustit Šimimu nevložit pár slov alespoň do konce článku.

Moc děkuju mým klukům z týmu Lužnice a Jardovi Doleželovi s Tomášem Kotaškou, za skvělou práci rozhodčích, přípravě trati apod.. Hlavně díky nim celý závod dopadnul ještě lépe, nežli jsem si vůbec v době plánování a příprav představoval. Myslím, že jsme našim malým rybářům ukázali, že sportovní rybolov může být skvělé využití volného času a zároveň velká zábava.

Doufám také, že i díky činnosti nového rybářského (feederového) kroužku, který nově zakládáme v Plané n. Lužnicí, bude v příštím roce účast dětí na tomto závodě ještě větší.

 

Petrův zdar.

 

Emil Pešek

 

Odkaz na rybářský kroužek zde

Kompletní výsledky ze závodu zde

Fotky ze závodu zde

 

logo-seidl---Barvasplavek-novyryba-de

.

Aktualizováno (Čtvrtek, 09 Červen 2016 21:12)

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 361705
Kdo je Online
Právě připojeni - host: 1