Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

A je nás o 12 víc!

Akce pořádané FT Lužnice a DRK Planá

A je nás o 12 víc!

Vše to začalo v září, kdy jsme my, Feeder klub Lužnice založili s pomocí města a pod hlavičkou Domu dětí a mládeže v Táboře rybářský kroužek.

Nepustili jsme se do toho s vidinou zisku nebo pozdější prosperity, ale úplně kvůli něčemu jinému. Chtěli jsme předat své rybářské dovednosti, dostat mládež do přírody, možná i uspokojit své pro někoho zvrhlé potřeby „zlepšit svět“ a také pomoci tomu úplně nejmenšímu rybářskému potěru získat 1. rybářský lístek.

dscf9516 dscf9509

Z 22 dětí jsme vytvořili dvě skupiny, jednoduše řečeno na začátečníky a pokročilé. Druzí jmenovaní chodili hlavně k vodě a zdokonalovali se v rybářských dovednostech. Parta těch, kteří stejně jako jejich kamarádi chtěli začít doopravdy rybařit, se scházela každé úterý v přednáškovém sále na Faře. S dětmi jsme se učili poznávat ryby, rozumět rybářským řádům a také je dodržovat. Všem musí být jasné, jak pro deset kluků a dvě dívky muselo být těžké, když viděli kamarády, jak si užívají na rybách a oni se musejí učit. Všichni ale brali učení velice vážně, protože věděli, že bez toho se rybářem nestanou. Celé čtyřměsíční snažení mělo již brzy vyvrcholit závěrečnou zkouškou. Jedno pozdní odpoledne v měsíci lednu nás na faře navštívil pan Zeman, povolaná osoba z plánské rybářské organizace. Dětem znovu vysvětlil základní pravidla při výkonu rybářského práva a po úspěšném splnění povinných testů, kdy většina uspěla bez jediné chyby, také vystavil osvědčení, na jehož základě každý získá státní rybářský lístek.

dscf9514

Závěr vždy patří děkovaní, neboť to nebylo v první řadě jen o nás, o vedoucích a dětech, ale pomohlo i město Planá nad Lužnicí vytvořením zázemí. Místní rybářská organizace zase dětem zaplatila první povolenku a DDM Tábor si vzal celý kroužek pod patronát.

Posledním krokem všech po získání lístku je vyzvednutí povolenky na jihočeské řeky a rybníky. Poté už jejich rybářskému životu nebude nic stát v cestě.

 

My jim přejeme, ať se jim co nejvíce povede a hlavně ať je rybařina baví.

 

Za Feeder klub Lužnice

Petr Šimánek

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 363967
Kdo je Online
Právě připojeni - hostů: 3