Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

PRVNÍ FÍDROVÁNÍ 2017

Články

Tak máme s Rybářským kroužkem Feeder Planá za sebou první letošní „fídrovačku“. A hned taky velice úspěšnou.

Chytali jsme na Lužnici v Plané za školou. Řeka nám trochu víc tekla (20 kubíků) a teplota vody byla pouhé 4 st..
 DSC_0748

Sešlo se mi 15 dětí (někteří i s hodinovým náskokem) a všichni byly velice natěšeni, až si společně nahodíme. Protože 10 dětí bylo z první skupiny, která teprve nedávno dělala zkoušky, a u vody byly naostro poprvé, tak si pět starších nahodilo samo a s ostatními jsme si postupně připravili pruty a navázali montáže. Mezi tím už byla z vody první rybka.

Za následující 1,5 hodiny se na břeh podívalo ještě 14 ryb. Z toho 7 pěkných kapříků. Celkem se nám tedy povedl průměr jedna ryba na jedno dítě.

Nejúspěšnější lovec co do počtu ryb byl Michal Bursík se dvěma kapry a jedním cejnem. V závěsu za ním Dan Hamerník s jedním kaprem a jedním cejnem. Dále měly po dvou rybách Marek Hamerník a Pavel Šedivý. Ostatní děti, které byly úspěšné, měly po jedné rybě.

Dnes si také začali děti rozebírat podložky pod ryby a bižuterii a příští úterý se budou předávat nové pruty Trabucco s navijáky a plavačkové podběráky. Tím už budeme mít celý kroužek vybavený kvalitními pruty, navijáky a podběráky. Taky většina dětí už má své vybavené krabičky s bižuterií na feeder a dokonce víc než polovina také vlastní svou podložku pod ryby.

Na tomto místě musím pochválit rodiče dětí za skvělý přístup a hlavně jim poděkovat že i přes to že se snažím veškeré vybavení vozit s velkými slevami, tak poměrně významně investovali do koníčku svých ratolestí. Při dnešním chytání ve studené Lužnici se ale ukázalo, že se slušnou výbavou můžou být i děti začátečníci úspěšné a pár ryb ulovit. Při klasické položené by jsme nejspíš takto úspěšní nebyly.

 

 

.

Aktualizováno (Úterý, 14 Březen 2017 21:19)

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 361156
Kdo je Online
Právě připojeni - hostů: 2