Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

Úklid břehů Lužnice - 4. ročník

Články

Hlásíme 20 pytlů, přírodo! 

„Nejsou někteří lidé trošku líná prasátka? To je příšerné kolik odpadků kolem vody je!“.  Se zájmem jsem poslouchal debatu mladých brigádníků, ale nedivil jsem se.
20170326_101100 - kopie 

 Vždyť právě proto, že víme, jak to kolem naší milované Lužnice vypadá, jsme uspořádali již 4. ročník úklidu břehů řeky v Plané nad Lužnicí. My, Feeder team Lužnice a naše děti z rybářského kroužku Feeder Planá, jsme se sešli v neděli 26. března dopoledne u řeky. Příroda nás přivítala krásným slunečným počasím. Děti z kroužku sebou vzali mladší sourozence a ochotné rodiče. Přidalo se i pár obyvatel z Plané a okolí. Uklízecí četu, čítající okolo 35 lidí jsme rozdělili na dvě skupiny. Ta početnější uklidila Plánský ostrov, okolí mostu, část levého břehu v nadjezí a celý pravý břeh v úseku od jezu k Normě. Komornější, ale neméně šikovná skupinka od odpadků vyčistila Plánské nábřeží a pokračovala proti proudu až k dětskému táboru Palcát. Brigádníci dokonce objevili černou skládku, kterou celou přenosili od řeky k hlavní silnici, aby jí mohli technické služby města spolu s ostatními odpadky odvést. Od města Planá nad Lužnicí jsme měli ochranné pomůcky, pytle a svačinu. Děkujeme také vášnivému rybáři panu Boháčovi, ten nás pochválil za naši činnost a přinesl dvě bedny plné sušenek.

 

 

Odměnou za vynaložené úsilí pro nás pro všechny bylo úžasné počasí, spousta srandy s kamarády, rodiče strávili krásné dopoledne se svými dětmi a všichni jsme měli velice příjemný pocit, že jsme zase jednou „zlepšili svět“.

Milá matko přírodo, za rok při jarním úklidu břehu Lužnice ahoj!
 

Za Feeder team Lužnice a rybářský kroužek Feeder Planá

Petr Šimánek a Emil Pešek

dsc_0777 - kopie 

Aktualizováno (Neděle, 26 Březen 2017 21:35)

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 361180
Kdo je Online
Právě připojeni - hostů: 2