Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

Velikonoční feedrový závod dopadl na jedničku

Akce pořádané FT Lužnice a DRK Planá

Psal se rok 2017, konkrétně 15. 4. a náš tým, Feeder team Lužnice s podporou Domu dětí a mládeže v Táboře zahájil novou sezonu pořádání dětských rybářských závodů. Novinkou se stal závod na chovném rybníku Nový, který je ve správě místní rybářské organizace.

velik_2017__002

Základním kamenem pro uspořádání podniku bylo samozřejmě vstřícné jednání a posléze propůjčení rybníku k závodnímu rybaření od výboru místní ryb. organizace. Správce a další plánští rybáři nám kvůli závodu také ochotně sundali ohradník, sloužící proti vydře a zapůjčili kuchyňku u rybníku, kde moje přítelkyně opět připravila pro děti občerstvení. Mozek celého závodu Emil Pešek o závodě řekl:  „Pro závod na chovném rybníku jsme se nerozhodli z důvodu, že bychom se báli neúspěchu na řece, spíše jsme chtěli pro děti připravit určitou změnu, protože na Plánském nábřeží budou  ještě další dvoje závody, rovněž tam chytáme při každé vycházce našeho kroužku.“  Zároveň pro polovinu závodníků, skupinu začínajících rybářů z kroužku to měli být první závody v životě. „Samozřejmě je zde větší šance na úlovek, tedy i více zábavy pro všechny, ať už zkušené nebo začínající rybáře,“ doplňuje komentář pravidelný rozhodčí našich akcí Tomáš Kotaška.

Klání v rybářské šikovnosti a umu se zúčastnilo 15 závodníků, včetně jedné dívky. Kromě jednoho nadšence byli všechny děti od nás z kroužku, a tak měli skvělou příležitost poměřit se hlavně mezi sebou. Jedinou povolenou technikou lovu byl FEEDER, jemný prut s měkkou špičkou signalizující záběr. Svou rybářskou smůlu si vybrali jen 2 závodníci, zbytek pole úspěšně bojoval se silnými kapry. Opět se ukázalo, že závodní rybařina je velká zábava a hlavně, že není o náhodě. Vždyť ti nejlepší měli od začátku jasnou taktiku, kterou v průběhu závodu přizpůsobovali.

Pořadí:

1. místo Michal Bursík

2. místo Jan Němec

3. místo Jakub Macho

 

Díky našim vytrvalým sponzorům jsme tradičně měli ceny pro všechny závodníky a poháry pro tři nejlepší. Mezi cenami nechyběli poukázky na bowling a ricochet do Sokolovny, slevové poukazy do restaurace Maxim, firma Infinity Baits dětem nadělila nástrahy na háček, Rybářské potřeby

“U Jordánu” -  pan Morkus a Rybářské potřeby “RÁJ RYBÁŘŮ” - u Bechyňské dráhy v Táboře  darovaly pytle s krmením. Odbor závodního feedru Jihočeského územního svazu zase zajistil poháry a město Planá nad Luž. pomohlo finančně.

Úspěch se má zopakovat, a tak i my uděláme vše pro to, abychom si opět my organizátoři, rodiče a hlavně mladí rybáři užili krásný den u vody o příštích velikonocích.

 

Za Feeder team Lužnice a náš rybářský kroužek Feeder Planá

Petr Šimánek

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 361678
Kdo je Online
Právě připojeni - hostů: 3