Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

I na Blanici se feederu daří

Zimní liga - Články

Třetí kolo jihočeské zimní ligy jsme odchytali ve Vodňanech na Blanici. Kdo tu vodu nezná, představte si rovnou, regulovanou řeku, kterou přehodit není žádný problém, hloubka až do tří metrů. Najdeme zde cejny, plotice, podoustve, kapry, karasy no a především oukleje.

10

 

Začal jsem sice trochu ze široka a ještě to roztáhnu více, protože jak je dobrým zvykem na Jihu, závody na přelomu sezóny zimní a letní ligy bývají zrádné a ani Vodňany nebyly výjimkou. Tréningy vypadaly velmi slibně, já sám jsem byl potrénovat jen jednou a to s Honzou, alespoň víte, kdo ho to naučil. Celé dvě hodiny neměl záběr a od mého příjezdu šla jedna za druhou nám oběma. Odjel jsem naprosto spokojen. Věděl jsem co a jak, s kamarády jsme se na taktice shodli a všichni jsme se těšili i přesto, že předpověď slibovala ochlazení, déšť, vichřici a možná i jiné lahůdky. Předpověď se ale den ode dne vylepšovala, a když jsme se sešli, všechno nasvědčovalo, že rosničky na začátku neodhadly situaci úplně přesně a bude hezky, ale nebyla to jediná prognóza, která se nevyplnila! Tou druhou, bylo, že ryby budou brát, zachytáme si, a i když budou spíše menší, nebude o úlovky nouze. Musím přiznat, že někteří z nás si opravdu zachytali, ale naproti tomu ti, kteří si v prvním kole vytáhli místa v sektoru B a C mohli mluvit o štěstí, když viděli, jak vypadá ryba alespoň u kolegy v dohledu. Já sám jsem dosáhl jednoho záběru cca 5min po začátku a pak bez kontaktu. Naproti tomu dole na „Áčku“ to bylo odlišné, ryby se chytaly a i když nebylo jednoduché strefovat a proměňovat záběry, povedlo se udělat i několik velmi slušných výsledků. Chytali se cejni, oukleje a pár ojedinělých plotic.

Přes obědovou pauzu, při výborném guláši od Agnyho s paní Agnyovou jsme probrali kdo, co jak a proč a moudří jsme z toho ani trochu nebyli. To co fungovalo na jednom místě, naprosto selhalo o jednu pozici vedle a kromě spodních míst bylo vše o jedné až dvou náhodných rybách. Jen někteří říkali, že ke konci se začala projevovat aktivita a výše, proti proudu. Po losování do druhého kola, jsem měl šťastnou ruku a k naprosté spokojenosti jsem si vytáhl A2, vedle mě na A1 sešel Pavel Košina, se kterým jsme měli z předchozího kola úplně stejnou nulu a oba jsme doufali, že si skóre vylepšíme. Jenže co se nestalo. Naprosto jsem nečekal, že si můžu oproti prvnímu kolu pohoršit, ale ano, odpoledne jsem neměl ani ten jeden záběr… Pavel na tom byl o něco lépe, vyčaroval 2 oukleje a jednu plotici, nebo tak nějak. Na de mnou kam až jsem dohlédl, nikdo nic nechytal, jen v dálce občas někdo naznačoval aktivitu. A nejvíc k zlosti bylo, že naše stará místa na céčku, dávala rybu za rybou.

Nebudu to více natahovat, kluci Lédlů objevili způsob jak chytat oukleje a povedlo se jim nachytat úctyhodný počet, více než 10ks. Zato některým z nás selhalo cokoli, tahat nástrahu, návazec jakkoli dlouhý, plovoucí červi a podobně. Naprosto famózní výsledek předvedl Honza Vojta, který odchytal jak oukleje, tak i cejny. A nachytal s převahou nejvíc ze všech.

Závody byly příjemné, počasí se podařilo a s odstupem jsem i rád, že jsem byl, přestože na místě jsem byl mírně otráven ze svých výsledků. Chtěl bych pogratulovat nejen vítězům, ale všem, kteří se dostali na rybu. A vám ostatním říci, nevěšte hlavy, příště to bude lepší a bylo nás tolik, že to nemohlo být jenom rukama… A na úplný závěr bych chtěl poděkovat všem, díky nimž se mohl konat nejen Vodňanský závod, ale celý seriál, kteří zajišťovali, povolení, administrativu, občerstvení, pracovali na trati a v neposlední řadě obstarávali také ceny, aby si ti úspěšní mohli něco odnést.

Těším se někdy u vody, ať již na závodech, nebo jen tak.

Štěpán

Se svolením autora článku přidávám i pár zajímavých fotek

Aktualizováno (Čtvrtek, 31 Květen 2018 15:53)

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 364509
Kdo je Online
Právě připojeni - host: 1